У Львові проводять обшуки в громадського діяча і волонтера Святослава Літинського

7150 0
«Держава мала б допомагати волонтерам, а не перешкоджати».

Сьогодні вранці, 8 вересня, у Львові провели обшуки у помешканні доктора філософії, громадського діяча, волонтера і мовознавця Святослава Літинського. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

Читайте також: Поліції це не вигідно. Літинський назвав перешкоди для волонтерів, які купують автомобілі для ЗСУ

«О, поліція таки прочитала, як посадити волонтерів. В мене обшук», – написав він.

Згодом Святослав Літинський додав деталі: «–Добрий день, Вам повістка. Відкрийте. – Ось не повістка, а ухвала про обшук...»

У коментарях волонтер додав, що його адвокат вже їде на місце події.

Читайте також: «Держава мала б допомогти волонтерам». Святослав Літинський про кримінальні справи

Нагадаємо, що у завезенні автівок під виглядом гуманітарної допомоги підозрюють відомого львівського художника Олеся Дзиндру. 30 серпня Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу волонтерам Олесю Дзиндрі та Юрію Музичуку та відпустив їх під особисті зобов’язання терміном на один місяць. 31 серпня у Львові провели обшуки на підприємстві у волонтера Олега Яницького. Бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД, слідчі та інші представники правоохоронних органів приїхали на підприємство, зазначивши, що обшуки не пов’язані з роботою підприємства, а з гуманітарною допомогою.

Водночас, учора, 7 вересня, до Львова прибув міністр оборони України Олексій Резніков, який вручив нагороди та почесні відзнаки львівським волонтерам, які активно допомагають Збройним силам України.

Також нагадуємо, що про волонтерство, перешкоджання з боку держави, загрози порушення кримінальних справ і засилля російської мови читайте в інтерв’ю Святослава Літинського у програмі «Тема тижня» на Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!