У Львові почали реставрацію пам’ятки архітектури на проспекті Свободи

2307 0
Різні елементи будівлі є в критичному стані.
Фото: Андрій Москаленко

Фото: Андрій Москаленко

У Львові почали монтувати риштування для реставрації пам’ятки архітектури на проспекті Свободи, 24. Про це повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко.

Як уточнив у коментарі Тvoemisto.tv Андрій Москаленко, загалом на два фасади будинку з міського бюджету виділили 2,5 млн грн.

«Йдеться про реставрацію двох фасадів. Зараз спершу ставимо риштування з одного. Роботи з іншого боку почнемо після завершення першої частини фасаду», – зазначив Андрій Москаленко.

Тендер на реставрацію виграла львівська фірма ТзОВ «Еталон-Ком». Її власник – Роман Лобай був помічником народного депутата Володимира Парасюка та проректором Львівського державного університеті фізкультури. Ця фірма реставрувала, зокрема, Музей історії релігії у Львові.

Читайте також: Як українські і польські фахівці спільно реставрують фасад Гарнізонногохраму у Львові. Фото, відео

Зазначимо, що будинок на Просп. Свободи, 24 був споруджений у 1836–1837 рр. за проектом Йоганна Зальцмана. Пізніше до триповерхової бідермаєрівської кам’яниці добудували четвертий поверх. У 1856–1866 роках тут жив польський поет і відомий географ Вінцент Поль (1807–1872).

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!