У Львові почали робити швидкі тести на антиген Covid-19. Що про них відомо

4566 0
Тести робитимуть медикам, освітянам та деяким хворим, яких потрібно терміново перевірити на Covid-19.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Для Львова закупили експрес-тести Сovid-19 Ag. Їх почнуть використовувати від сьогодні. Насамперед для медиків та освітян.

Читайте також: Львівська волонтерка пропонує облаштувати у міських поліклініках пункти видачі кисневих концентраторів

«Наразі жодне місто в Україні їх не робить. Перш за все, такі тести ми будемо робити медикам, освітянам та деяким хворим. До прикладу, у лікарню привезуть хворого із апендицитом, і ніхто не знає, чи є в нього Covid-19. Якщо здавати ПЛР-тест, то на результат доведеться чекати близько одного дня, а тест на антиген дає результат за 15 хвилин. Саме для таких відповідальних ситуацій ми маємо сьогодні вже 10 тисяч відповідних тестів американського виробництва», – наголосив Андрій Садовий.

На придбання швидких тестів для визначення антигенів коронавірусу у міському бюджеті передбачать 2 мільйони гривень.

Читайте також: Нам бракує мишей. Як у Львові розробляють вакцину від коронавірусу

Нагадаємо, що швидкий тест на антиген коштує близько 5 доларів США і показує результат приблизно за пів години. Ідеться про тести на антиген виробництва компаній Abbott і SD BioSensor. Перевага цих тестів у тому, що вони не потребують лабораторного обладнання, визначають результат протягом 15-30 хвилин. 

Для тестів на антиген забирають проби із носоглотки – як і для ПЛР-тестів, а тоді наносять на тест, що реагує на РНК, яку виділяє певний фермент. ІФА-тести, які використовують зараз, є іншим видом тестів – на антитіла у крові. Тест на антиген допоможе виявляти людей, які є заразними, адже він реагує, коли в організмі висока частка вірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!