У Львові почали щеплення вакциною Pfizer. Хто отримає

4400 0
Вакциною Pfizer-BioNTech в першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.
Фото: Львівський обласний центр громадського здоров

Фото: Львівський обласний центр громадського здоров'я

До Львова прибуло 1170 доз вакцини виробництва Pfizer-BioNTech  Вакцинацію проводитимуть дві мобільні бригади – Львівського обласного діагностичного центру та 4 МКЛ. Про це повідомили у ЛОДА.

Вакцинацію в межах області здійснюватиме бригада діагностичного центру, а по місту працюватиме бригада 4 МКЛ.

Читайте також: На Львівщині помер провакцинований чоловік. Причину встановлюють

«Разом з вакцинами доставили розчин для розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів. Вакциною Pfizer-BioNTech в першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім  – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників», – повідомив регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

За кожним щепленим першою дозою Comirnaty зарезервують другу дозу вакцини з цієї ж партії у 117 тис. доз. Інтервал між введенням двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech становить 21 день.

Записатися на щеплення залишковою вакциніою можна через:

  • єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія»;
  • мобільний додаток Порталу Дія (Дія);
  • національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19;
  • через сімейного лікаря;
  • окремий портал МОЗ про вакцинацію - https://vaccination.covid19.gov.ua/ 

Comirnaty/Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Заявлена ефективність – 95%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!