У Львові встановили головну різдвяну ялинку. Фото, відео

3312 0
Дерево висотою 17 метрів подарував громаді Львова мешканець села Оброшине.

Сьогодні, 13 грудня, до Львова привезли новорічну ялинку, її традиційно встановили навпроти Театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Звідки її привезли та яка висота дерева, Tvoеmisto.tv дізналося під час стріму.

Везли різдвяне дерево у супроводі поліції з кількома екіпажами. Його було складно демонтувати, оскільки воно росло поруч з багатоквартирним житловим будинком. Відтак, щоб не пошкодити саму будівлю, потрібно було виконувати роботи дуже повільно й обережно.

Висота ялинки становить 17 метрів. Цьогоріч громаді Львова її подарував мешканець села Оброшине Львівської області. Дерево зрізали сьогодні близько 10 години ранку.

«Ми прийняли рішення, що жива ялинка має зовсім інший настрій. Наразі місту дарують ялинки, зокрема цього року дерево росло під вікнами Василя Івановича вже 30 років. На майбутнє, якщо такої можливості не буде, то встановлюватимемо штучну»,  каже у коментарі Tvoemisto.tv директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Урочисте запалення ялинки відбудеться напередодні Миколая, 17 грудня, о 18.00 год. Додамо, що Tvoemisto.tv транслюватиме цю подію. Відомо, що на ній виступатиме «Дударик», запланована також святкова програма.

Читайте також: Пластуни привезли до Львова Вифлеємський вогонь миру

Наталія Бунда каже, що під час різдвяного ярмарку будуть обмеження у межах карантинних норм.

«Перш за все, працівники будиночків мають бути вакциновані, у масках і мати дезінфектори. Паспорти вакцинації або негативні тести будуть просити у відвідувачів, але ми маємо розуміти, що це відкритий простір»– каже вона.

Цьогоріч у Львові розробили нову концепцію оформлення міста до зимових свят із використанням різдвяного павука та окремих його елементів, також відмовилися від традиційних турнікетів довкола ялинки. Навколо ялинки буде різдвяний паркан, оздоблений орнаментом із символікою ромбів від майстрині Дар’ї Альошкіної, яка розробляла цей орнамент.

Також додамо, що художники цьогоріч обрали мінімалістичний підхід до прикрас і, можливо, наступного року концепцію ускладнять і запропонують характерні для Львова та Західної України ідеї, які можна було би втілити в місті.

Щодо ілюмінації, то частково вона буде новою, а частина вогників залишиться з минулого року. Крім того, з елементів, яких не було в минулі роки, буде 3D-мапінг, присвячений Михайлу Дзиндрі з нагоди святкування його століття.

Читайте також: Цьогорічну ялинку до Львова привезуть з села Оброшине

На проспекті Свободи також завершили монтувати різдвяні будиночки, тож ярмарок готовий до відкриття, і запрацює він вже цього тижня, 17 грудня. Формат цьогорічного ярмарку буде такий, як і минулого року, але на площі Ринок та на проспекті Свободи буде менша кількість будиночків, які мали б розміщуватися на більшій відстані одне від одного.

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!