У Львові почали зводити тимчасове житло для вагітних переселенок. Фото

2183 0
Наразі тривають монтажні роботи на рівні першого поверху.
Фото: ФБ/Львів.Містобудування

Фото: ФБ/Львів.Містобудування

У Львові, у районі Тракту Глинянського, зведуть тимчасове житло для вагітних переселенок. Це будуть два півтораповерхові дерев’яні будинки, де зможуть замешкати близько 120 жінок при надії. Про це повідомляє Львів. Містобудування.

Читайте також: Чи планують у Львові зводити ще будинки для переселенців і за яких принципом туди заселяють

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, зараз тривають монтажні роботи на рівні першого поверху.

Формат житла запозичили зі США і він відрізняється від інших модульних містечок для переселенців у Львові. Це будуть дерев’яні конструкції, які збирають на місці. Майбутні мами матимуть окремі спальні та санвузли, а от простори для відпочинку та приготування їжі  будуть спільними.

Неподалік – зелена зона, де планують прокласти доріжки, встановити лавки тощо. Відпочинкова зона буде відкритою, нею зможуть користуватись усі мешканці району.

Спроєктували будинки львівські архітектори, а роботи виконує одеська компанія, яка через війну переїхала до Львова. Фінансування проєкту взяв на себе «Червоний Хрест».

Читайте також: Біль за білими дверима, або Чому Зоя боїться грому

Нагадаємо, 3 травня підписали Меморандум про співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова. Сума інвестицій у будівництво – 26 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!