У Львові почнуть будувати житло для ІТ фахівців і закопають капсулу часу

2608 0
У суботу, 31 жовтня, о 12.00 год на вулиці Студинського офіційно стартує будівництво IT House. У рамках події також відбудеться посвячення землі та закопування капсули часу. Про це інформує прес-служба ЛМР.
Фото: itcluster.lviv.ua

Фото: itcluster.lviv.ua

IT House –  проект будівництва будинку для працівників ІТ-індустрії за оригінальним проектом. Земельну ділянку виділило місто. Проект є неприбутковим, квартири продаватимуться за собівартістю.

Проект ініційований Львівським ІТ Кластером і має на меті збудувати комфортне житло на 72 квартири, яке відповідатиме усім потребам та бажанням сучасних ІТ фахівців Львова. На сьогодні кількість працівників ІТ-індустрії налічує понад 15 000 осіб. Вартість житла становить 555 доларів США за квадратний метр.

Читайте також: Як у Львові отримати квартиру в будинку для ІТ-фахівців?

Сам проект реалізується за принципом кооперативного будівництва: охочі придбати житло стають учасниками житлово-будівельного кооперативу та вносять оплату визначеними частинами впродовж періоду будівництва житла. Взяти участь у проекті можуть лише працівники компаній-учасників Львівського IТ Кластеру.

Читайте також: Як виглядатиме будинок для айтішників у Львові

Новобудова матиме великі балкони для зон відпочинку. Також у будинку буде серверна, кімната для зустрічей, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, тераса (на даху), підключений швидкісний інтернет. Крім того, будинок проектується так, щоб з часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії.  Завершити будівництво IT House планують через 18 місяців, тобто у 2017 році. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!