У Львові починається фестиваль давнього церковного співу. Програма

1516 0
Фестиваль «Під Покровом» має на меті донести до широкого загалу багату літургійно-музичну традицію давньої української богослужбової культури.
фото: myvin.com.ua

фото: myvin.com.ua

З 13 по 15 жовтня у Львові триватиме фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом», повідомляє прес-служба ЛМР.

Події фестивалю відбуватимуться в окремих храмах та монастирях міста, Львівській музичній академії ім. М. Лисенка, і також у Національному музеї ім. Андрея Шептицького. Програма передбачає відкриті лекції, святкові богослужіння, концерти, майстер-класи з давнього церковного співу.

Пограма заходів

13 жовтня,  п’ятниця

12:00 – Храм монастиря Покрову Пресвятої Богородиці, сестер студійського уставу (вул. Вічева, 2). Відкриття фестивалю. Паракліс до Пресвятої Богородиці.

15:00 – Львівська Національна Музична Академія імені М. В. Лисенка (вул. Остапа Нижанківського, 5). Вітальне слово організаторів – єрм. Лука Михайлович, керівник Літургійного центру «ПЕРЕДАННЯ». Відкрита лекція на тему: «Давній церковний спів: генеза і практика» – проф. Юрій Ясіновський (м. Львів). Майстер-клас з давнього церковного співу від співачки Наталі Половинки (м. Львів). Концерт за участі хорів-учасників.

18:00 – Катедральний собор св. Юра (площа Святого Юра, 5). Зустріч чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, названої Львівською. Вітальне слово митрополита Ігоря Возняка до учасників фестивалю. Велика Вечірня з Литією. Богослуження за участі владики Ігоря Возняка, митрополита Львівського, УГКЦ.  Молитовний супровід хорів-учасників фестивалю. Вечірній концерт першого дня. Вечеря-почастунок для учасників фестивалю та запрошених гостей.

14 жовтня, субота

11:00 – Храм Покрову Пресвятої Богородиці отців-селезіян (вул. Личаківська, 175). Архиєрейська Божественна Літургія у служінні владики Гліба Лончини, апостольського екзарха для українців у Великій Британії. Співає хор «Клірос». 

14:00 – Національний музей у Львові ім. митр. А. Шептицького (проспект Свободи, 20). Майстер-клас «Традиція церковного співу – минуле і сучасність» – від Літургійного центру «ПЕРЕДАННЯ»

18:00 – храм Преображення ГНІХ (вул. Краківська, 21). Вечірній концерт другого дня (співають хори-учасники фестивалю). Спільний почастунок для учасників та запрошених гостей у підземеллі храму Преображення.

15 жовтня, неділя

Божественні Літургії хорів-учасників фестивалю у храмах Львова (кожен хоровий колектив співатиме в окремому храмі).

10:00 – Храм Благовіщення (вул. Пасічна, 84) – співає хор «Клірос» та хори-учасники.

11:30 – Концерт

14:00 – Екскурсія містом для гостей фестивалю.

18.00 – Храм Архистратига Михаїла, ченців студійського уставу (вул. Винниченка, 22). Вечірній концерт третього дня (співають хори-учасники фестивалю). Подячне слово від організаторів на завершення фестивалю. Прощальна вечеря в Гостинному домі «Архистратиг» для учасників та запрошених гостей.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!