У Львові подешевшала цибуля. Ціни і прогнози

4992 0
Виробники ріпчастої цибулі називають сезон 2014-2015 року вдалим. Вони планують зібрати понад 1,2 млн тонн цибулі, що на 20% більше, ніж минулого року. Відтак слід очікувати зниження ціни для покупців, кажуть експерти.
Фото: themolecularcircus.wordpress.com

Фото: themolecularcircus.wordpress.com

В основному цибулю до Львова привозять із південних областей України. Це – Одеса, Херсон, частково Запоріжжя та Миколаїв. Тому на кінцеву ціну суттєво впливає вартість перевезень.

З початком грудневого похолодання відзначається незначне зростання цін на продукцію. На сьогодні на гуртовому ринку «Шувар» ціна на ріпчасту цибулю найпопулярніших сортів «Халцедон» та «Вольська» зафіксувалась на рівні 2,4-2,5 грн за кілограм. Це на50 % менше, ніж у грудні минулого року.

Окрім «стандартних» сортів на ринку ви можете придбати:

- цибулю зелену (молоду) – 30 грн/кг

- цибулю салатну білу та червону – 5-6 грн/кг

- цибулю ріпчасту «Ялтинську»- 9-10 грн/кг

- цибуля порей – 8-10 грн/кг.

"Продуктові новини" - новий спецпроект Tvoemisto.tv в межах якого ми повідомлятимемо найсвіжіші та найактуальніші новини, що стосуються цін на продукти та тенденції ринку продуктів харчування у Львові.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!