Політична реклама

У Львові подорожчали овочі

1481 0
Українська плодоовочева продукція дорожчає вже чотири тижні поспіль.

За період 8 по 14 лютого "вітамінний" кошик подорожчав на 10,5%, - повідомляє "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Головною причиною зростання цін на плодоовочеву продукцію минулого тижня була нестабільність на валютному ринку, що безпосередньо впливало на вартість імпортних товарів.

«Якщо врахувати, що на ринку тепличних овочів, так само як і на ринку фруктів, превалює імпортна продукція, то цей фактор виявився вирішальним» , - заявив керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.

За її словами, при цьому фундаментальні фактори розвитку ринку не зазнали істотних змін - ціни на овочі борщового набору продовжували залишатися дуже високими.

Минулого тижня дещо знизилися ціни на імпортні цитрусові, однак зросли ціни на банани. Найбільше зростання цін спостерігалося щодо тепличних помідорів, що подорожчали відразу на 23,6%, в ​​той час як тепличні огірки зросли в ціні всього на 4,8%. Ціни на овочі борщового набору практично не змінилися.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!