Політична реклама

У Львові подорожчають квартири

1597 1
За умови девальвації гривні до 8,7 грн/дол. і вище вартість житла в національній валюті зросте пропорційно подорожчанню долара.

Таку думку висловив експерт консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький, повідомляє Zaxid.net.

«Якщо курс гривні буде 8,7 грн/дол. і вище, то вартість нерухомості в гривні зросте пропорційно протягом декількох місяців. Якщо говорити про елітну нерухомість, то, на мій погляд, ціни на неї ще завищені. Торг йде в межах 15%, а попит становить не більше 5% від загальної кількості угод. Тому у власників цієї нерухомості немає сенсу підвищувати вартість, навіть якщо долар буде коштувати 9 грн, бо кількість покупців «елітки» від зростання її ціни не додасться», - сказав Костецький.

За його словами, те ж стосується й оренди квартир - після стабілізації курсу орендодавці підвищать ціни в гривні згідно з курсовими коливаннями.

«Господарі орендних квартир дочекаються, поки курс стабілізується, а не стрибатиме кожен день. І коли все стабілізується, орендарі «підженуть» вартість оренди під долар. У доларах ціна залишиться колишньою, а в гривні зросте», - уточнив експерт.

Він також зазначив, що валютні коливання вплинули на ринок нерухомості вже зараз - кількість пропозицій і з оренди, і з продажу квартир суттєво знизилася.

«Власники квартир займають вичікувальну позицію. Тому що зараз можна продати квартиру і при цьому сильно продешевити. Те ж саме з орендою: оскільки договір оренди укладається не на один місяць, а хоча б на рік, то потім дуже складно довести орендарю що вартість потрібно підвищити», - сказав Костецький.

При цьому експерт зазначив, що прогнозувати наслідки введення Нацбанком нових правил купівлі валюти на ринок нерухомості наразі зарано.


Читайте також:
14 Лютого, 2014 04:41
василько Фіг то правда! тут продати нема кому вже.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!