У Львові погасили марку, присвячену перемозі Січових Стрільців. Відео

1886 0
Укрпошта з нагоди 100-річчя перемоги Січових стрільців на горі Маківка 5 грудня вводить в обіг та вважає дійсним для пересилання письмової кореспонденції в усіх відділеннях поштового зв’язку художній поштовий конверт з оригінальною маркою «Пам’яті Українських Січових Стрільців. 100 років з дня битви на горі Маківка». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

6 грудня у Львівській міській раді відбудлося спеціальне погашення конверта. На конверті зображено фото «Легіон УСС в Карпатах на горі Маківка, 8 березня 1915 р.», напис: «Пам’яті Українських Січових Стрільців. 100 років з дня битви на горі Маківка»; мікрошрифт: «УКРАЇНА UKRAINA».

На марці зображено: Меморіал Українських Січових Стрільців на горі Маківка; напис: «УКРАЇНА UKRAINA 2015». Літерний номінал марки «F» відповідає тарифу пересилання рекомендованого листа від організацій до 20 г у межах України. Тираж 400 000 примірників. Дизайн Наталії Гожої.

 

Довідка. Бої за гору Маківку відбувалися під час Першої світової війни – з 29 квітня до 4 травня 2015 року – на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ.

На цім майже 1000 метровім шпилі між Тухлею і Головецьком висипали могили 34 юнакам-героям. Гора стала ключовим пунктом оборони австрійської Південної армії, адже закривала найкращі підходи російській армії. Січові Стрільці вистояли під натиском російських військ і зуміли втримати позиції. На честь Героїв на горі встановлено пам’ятний знак.


Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!