У Львові погодили будівництво комунального ринку на вулиці Садовій

6533 0
У новозбудований торгівельний павільйон переїде ринок «Люблінське сяйво».
Фото: візуалізація павільйону/ ЛМР

Фото: візуалізація павільйону/ ЛМР

У Львові погодили будівництво комунального ринку на вулиці Садовій. Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень ЛКП «Агенція ресурсів Львівської 3 міської ради» торгівельного павільйону (комунального ринку) на вул. Петлюри (біля будинку № 11-Б) – вул. Садовій прийняли сьогодні, 24 жовтня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Джерело: засідання виконавчого комітету ЛМР

Читайте також: Громадський простір, комунальний ринок і ТЦ. Як зміниться локація на перехресті Петлюри – Садової

На ділянці площею 0,10 га збудують новий павільйон із паркомісцями та відповідними інженерними комунікаціями. Окрім торгових площ, там передбачено приміщення для адміністрації ринку та лабораторії. Заїзд на територію ринку буде із вулиці Підміської. Саме у новозбудований торгівельний павільйон переїде ринок «Люблінське сяйво». Натомість на місці теперішньої торгівлі буде громадський простір.

«Це рішення стосується давньої проблеми ринку «Люблінське сяйво». Колись був укладений меморандум про врегулювання цього питання для того, щоб місто могло поряд (з ринком – ред.) на відведеній земельній ділянці побудувати комунальний ринок, куди б могли з часом перейти працювати підприємці... А поряд, де не зовсім впорядкована територія, можна буде все впорядкувати та зробити гарний благоустрій та якісний громадський простір. З підприємцями я говорив, вони підтримують надання містобудівних умов і обмежень», – сказав під час засідання виконкому заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: У Львові дозволили будівництво багатофункційного ЖК на вулиці Садовій

Нагадаємо, ще у 2017 році ухвалою сесії проголосували за впорядкування ринку «Любінське сяйво». Через ухвалу ТОВ «Торгова компанія «Інтермаркет» не мала права користуватися земельною ділянкою площею 0,1042 га на вул. Петлюри (біля будинку №11) – вул. Садовій, а ЛМР затвердила ЛКП «Агенція ресурсів» проєкт землеустрою на цю ділянку «для будівництва та обслуговування комунального ринку». 

Водночас у 2020 році погодили містобудівні умови та обмеження для ТзОВ «Інсула Інвест», який на вул. Садовій, 2а, поруч з ділянкою, де планують комунальний ринок, замість недобуду мав звести торговий центр. ТзОВ «Інсула-Інвест» зареєстроване на вулиці Стрийській, а кінцевим бенефіціарним власником теж є Олександр Берба. 

У липні цього року виконком ЛМР прийняв рішення «Про надання функцій замовника на виконання робіт з благоустрою території, обмеженої вул. Садовою, 2а – вул. Підміською до вул. Підміської, 23», яким зобов'язав ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР» одержати містобудівні умови і обмеження для будівництва комунального ринку. Tvoemisto.tv спробувало розібратися, як нині працює «Любінське сяйво», що думають підприємці про його перенесення та як може змінитися та територія.

Юлія Осим

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!