У Львові погодили будівництво крематорію

2103 0
Будувати планують на ділянці площею 2,0 га на Голосківському цвинтарі.
Фото: ФБ Андрія Садового

Фото: ФБ Андрія Садового

Сьогодні, 10 грудня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР затвердили містобудівні умови і обмеження для будівництва крематорію у Львові.

Йдеться про будівництво крематорію та колумбарію на території Голосківського кладовища. Будувати планують на ділянці площею 2,0 га. Наявні будівлі знесуть. Висота будівлі не має перевищувати 10 метрів.

«Йдеться про ділянку на Голосківському цвинтарі. Цей проєкт передбачає все технічне оснащення, яке необхідно. Це буде інноваційна технологія і доволі прагматична з погляду реалізації», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: У Львові збільшать площу двох цвинтарів та шукають гроші для крематорію

Проєкт крематорію обирали на архітектурному конкурсі восени цього року. Перемогла команда архітекторів з Маріуполя, які зараз працюють в Берліні. Це Павло Заботін, Любов Копейкіна, Віктор Копейкін, Олена Кобец. У своєму проєкті автори акцентують на останньому шляху людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання.

Під час засідання також йшлось про те, що потрібно на інших міських кладовищах облаштувати місця для поховання праху.

Нагадаємо, у Львові на крематорій депутати виділили землю. Є 2 гектари на території Голосківського цвинтаря. Там, крематорій почали зводити ще на початку 80-х, але згодом будівництво зупинилось. Існуючі фундаменти можливо вдасться використати при будівництві колумбарію – місця, де зберігатимуть урни із прахом.  Детальніше про пороблему із похованнями у Львові читайте у матеріалі «Твоє Місто».

Вікторія Савіцька

ТЕГИ: ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий пояснив, чому у Львові школярів відправили вчитися онлайн Посилення карантину у транспорті та нова назва для Facebook. Головне за добу «Посидіть дома, почитайте книжку». Андрій Садовий про нові обмеження у Львові У Львові розповіли, яким буде крематорій і коли його збудують У львівській лікарні ОХМАТДИТ хочуть створити сучасний передопераційний хол. Як підтримати У Львові відкриють університет для пенсіонерів. Хто і як може долучитись до навчання Що ми знаємо про «Стільське , 20:30 ВІЙСЬКОВОЇ СПРАВИ ВЧИТИМУТЬ УСІХ. В УКРАЇНІ ПОЧИНАЄ ДІЯТИ НОВИЙ ЗАКОН 09 ГРУДНЯ, 17:05 ГАЙДА НА ЛИЖІ. ГІРСЬКОЛИЖНІ КУРОРТИ ВІДКРИВАЮТЬ СЕЗОН 09 ГРУДНЯ, 14:30 У ЛЬВОВІ СТВОРИЛИ ЩЕ ДВА МЕДИЧНІ ОБ'ЄДНАННЯ – ГІНЕКОЛОГІЇ ТА ПЛАНОВОГО ЛІКУВАННЯ Афіша фільмів на KINOafisha.ua. Головні новини за день на UKR.NET. Купуй авто у найкращіх дилерів на Avtosale.ua.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!