У Львові погодили будівництво житла на заводі «Львівприлад»

3279 0
Для цього у вересні депутати проголосували за зміну цільового призначення ділянки на вулиці Академіка Сахарова, 39
візуалізація лмр

візуалізація лмр

На території колишнього заводу «Львівприлад», що на вулиці Академіка Сахарова, 39, зведуть житловий комплекс. Відповідні зміни погодили сьогодні, 24 грудня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Зокрема, виконком погодив зміни до рішення, яким видали містобудівні умови та обмежень для проєктування будівництва на реконструкцію з надбудовою адміністративно-виробничого корпусу колишнього заводу, що на Сахарова, 39. Рішення видали ще у 2018 році. Тоді за містобудівною документацією житло на цій території не планували.

Читайте також: У Львові погодили проектування першого підземного паркінгу на площі Петрушевича

У новій редакції йдеться: «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ «Ламінат Сервіс» нежитлової будівлі під літерою «А-4» з надбудовою поверхів з житловими одиницями, влаштуванням у нижніх поверхах об’єктів громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Академіка А. Сахарова, 39 у м. Львові».

Під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев лише зазначив, що йдеться про ревіталізацію колишньої промислової будівлі і те, що забудовник пропонує зробити наскрізний прохід через цю територію, тому, вважає він, це буде інвестиція в громадський простір. Міський голова додав, що варто налагодити у цьому мікрорайоні велосипедне сполучення.

Будівлю не зноситимуть, її планують реконструювати. Там розмістять комерційні приміщення на нижніх поверхах, на верхніх – житло бізнес-класу, з елементами архітектури заводу. Там передбачено 37 квартир.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

Йдеться про ділянку 0,2026 га. У новій редакції містобудівної документації також вказане нове цільове призначення землі. Було «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. А стало «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови».

Цільове призначення ділянки депутати змінили ухвалою на сесії 16 вересня. «За» проголосували 44 депутати. Тоді до ухвали мали зауваження начальник управління земельних ресурсів Сергій Коровайник, він говорив, що йдеться про «нове житлове будівництво». Керівниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич зазначила, що ухвала частково не відповідає містобудівній документації.

Будівництво планує компанія «Ламінат Сервіс». За даними аналітичної системи YouControl, компанія через лондонську «Іімей Інвестментс Лімітед» належить бізнесменові Віталію Креховецькому. Він також є співвласником ТОВ «Агенція нерухомості І-Ремакс-Лв», йому повністю належить тернопільське ТОВ «Дизайн-Проект». 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!