У Львові погодили масштабне будівництво на вулиці Княгині Ольги. Візуалізація

3915 0
На Княгині Ольги, 120, де колись був супермаркет «Арсен», зведуть масштабний комплекс змішаної забудови.
візуалізація із засідання виконкому

візуалізація із засідання виконкому

У Львові після активного обговорення все ж погодили масштабне будівництво на вулиці Княгині Ольги, 120. Йдеться про комплекс із житловими, комерційними та офісними будівлями поблизу недобудованого моста, на території, де раніше був супермаркет «Арсен». Сьогодні, 10 грудня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР депутати погодили містобудівні умови та обмеження на нове будівництво.

«Загалом це є зважений міксований об’єкт – житло займатиме приблизно 50%. Там має бути 600 робочих місць. Вид забудови відповідає зоні Г2. Цей об’єкт відповідає кожному пункту, стандартів, які ми пропонували для будівництва у Львові», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Він також додав, що будівництво відбуватиметься поза межами червоних ліній і не стосуватиметься розв’язки. ЛКП «Львівавтодор» досі проводить транспортне моделювання, аби у місті вирішили, що саме робити із мостом на вулиці Княгині Ольги. Його можуть добудувати або ж знести і збудувати розв’язку. Мешканці стурбовані, що нове будівництво завадить добудові моста чи облаштуванню повноцінної транспортної розв’язки, тому пропонували перенести розгляд цього будівництва, допоки не вирішать питання з мостом.

Читайте також: У Львові знесуть «Формулу краси» на Стрийській і збудують кафе

Під час засідання виступив і архітектор з «Містопроєкт» Юрій Столяров, який займався цим проєктом. Він також зазначив, що будівництво не стосуватиметься розв’язки.

«У цій містобудівній документації є зарезервоване місце для розв’язки. Чи вона буде дворівнева, чи у рівень дороги, немає значення. Будівництво вестиметься в межах червоних ліній», – запевнив він.

Зрештою, після активного обговорення виконком все ж погодив видачу п’яти містобудівних умов і обмежень на нове будівництво. Йдеться про спорудження дванадцяти будівель.  Представник забудовника зазначив, що там облаштують медіатеку, бібліохаб, яка займатиме, щонайменше, 200 квадратних метрів площі. Окрім цього, між будівлями будуть пішохідні проходи та громадські простори з сучасним озелененням і дизайном.

Проєкт розробила компанія «AVR» на замовлення ТзОВ «Євротек Девелопмент».

Під час містобудівної ради представник архітектурної компанії пояснював, що за планом забудови об’єкт розіб’ють на дві частини і між ними буде пішохідний бульвар.

Читайте також: Готель та офісний центр на Стрийській – Науковій зводитимуть подалі від озера

«Сам об’єкт – це щось схоже на «Viking Park», який будують на вулиці Зеленій. Там передбачені будівлі з торгівельними функціями, об’єкти громадського обслуговування та житло», – каже він і додає роз’яснює, що підземний поверх запланований як автостоянка на приблизно 500 місць. Перші поверхи будівель передбачені переважно під комерцію. Понад 2 700 метрів квадратних – це приміщення з громадською функцією.  

Комплекс матиме різну поверховість. Будівля поблизу храму матиме 8 поверхів, у південній частині будівлі матимуть 10-12 поверхів. Архітектор зазначив, що вище будувати не можна, бо є обмеження через аерорух. Загалом у житловому комплексі будуть мешкати понад 900 людей, там заплановано 460 квартир.

Нагадаємо, наприкінці листопада цього року на вул. Княгині Ольги, 120 у Львові демонтували торговий центр «Арсен», який працював там понад 10 років. ТЦ, що поблизу міського Центру зайнятості, закрили ще в серпні цього року. Утім, згідно з планом зонування території Франківського району міста, ділянка, на якій розташований супермаркет, належить до зони Г-6, а саме – об'єктів торгівлі. У липні Львівська міська рада провела громадські слухання щодо зміни зонінгу. Йдеться про те, щоб із зони Г-6 перевести цю земельну ділянку в зону Г-2, тобто зону громадської забудови, яка передбачає і житлове будівництво.

Ще торік земля, де розташований комплекс, була у комунальній власності. У 2020 році її викупило ТзОВ «Євротек-девелопмент». Йдеться про ділянку розміром 1,7338 гектара у Франківському районі міста, на перетині вулиць Княгині Ольги, Наукової та Трускавецької.

За даними аналітичної системи YouControl, компанія зареєстрована у грудні 2020 року за тією ж адресою – вул. Княгині Ольги, 120. Виконавчий директор та засновник – Ернест Іщук. Компанія займається будівництвом житлових і нежитлових будинків.

Додамо, що мікрорайон нині активно забудовують, чимало новобудов є на вулицях Княгині Ольги, Науковій, Трускавецькій. Нині у міській раді обговорюють, що саме робити із мостом на вулиці Науковій, який би міг покращити транспортне сполучення району із центром міста. ЛКП «Львівавтодор» має провести транспортне моделювання, після цього оберуть найбільш доцільний варіант.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!