У Львові погодили подорожчання проїзду до 7 грн

8617 0
Тариф має зрости з 1 лютого.
ілюстративне фото: PRONEWS

ілюстративне фото: PRONEWS

На засіданні виконавчого комітету ЛМР 25 січня погодили подорожчання проїзду до 7 гривень, інформує кореспондент Tvoemisto.tv.

Водночас члени виконкому проголосували за безкоштовний проїзд пенсіонерів та людей з інвалідністю III групи. Як запевнив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, їх у Львові є близько 100 тисяч.

Проїзд має подорожчати з 1 лютого. За словами Сергія Бабака, економічно обґрунтованим є тариф у 8,21 грн. У бюджеті на 2019 рік заклали 240,3 млн грн на компенсацію проїзду для пільговиків у електротранспорті та автотранспорті – 179 та 61,3 млн грн відповідно. Сергій Бабак повідомив, що одними з факторів подорожчання тарифу є зростання цін на автозапчастини та підвищення мінімальної заробітної плати. 

Додамо, що у грудні відбулись громадські слухання щодо подорожчання проїзду за умови покращення якості перевезень. Утім перевізникам та пасажирам не вдалось дійти згоди про новий тариф. Львівські перевізники вимагають підняти ціну на проїзд через подорожчання пального. 

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

Нагадаємо, до 5 грн проїзд у автобусах подорожчав 18 грудня 2017 року. Тоді економічно обґрунтований тариф становив 6,5 грн. 20 січня приватні перевізники скасували безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Водночас 14 березня Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами громадського транспорту. У Львові неодноразово заявляли, що місто не має коштів на монетизацію, на яку за розрахунками необхідно понад 400 млн гривень.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!