У Львові погодили реконструкцію Фабрики повидла. Візуалізація

10730 1
Проектанти обіцяють зберегти історичну архітектуру будівлі та поєднати її з сучасними елементами.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

У Львові погодили реконструкцію Фабрики повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького, 124. Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердили під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні. 29 грудня.

Читайте також: Пішохідний міст своя площа Ринок та Фабрика повидла. Як зміниться Підзамче

Землі, на яких планують реконструкцію, призначені для обслуговування культурно-просвітницьких закладів та громадської забудови. Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, тож приміщення вежі планують реконструювати, а решта прибудов не мають перевищувати 23,6 м.

Додамо, що колишню фабрику спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького купив австрієць Гаральд Біндер. Він планує створити тут некомерційний культурний проект із майстернями, галереями, просторами, внутрішнім двориком, кафе та технологічними приміщеннями.

Архітектурними рішеннями нині займається австрійська компанія AtelierStephan Rindler, яка перемогла на відкритому конкурсі. Проектанти представили візуальний проект і обіцяють зберегти історичну архітектуру будівлі та поєднати її з сучасними елементами.

Довідка

Будівлю звели на початку ХХ століття для Фабрики спиртових виробів та підсолоджених трунків «Кронік і син». За радянських часів тут був винзавод «Укрголоввино», що розливав імпортні вина у пляшки, а в 1970-ті в будівлі організували переробку овочів.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація ЛМР


Читайте також:
11 Липня, 2019 19:34
Кращий Львів Через ці недолугі реконструкції настає гаплик історичному середовищу Львова назавжди.
Замість щоб відновити автентичний вигляд - ліплять все коробками і квадратами довкола, на які не треба багато розуму та умінь.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!