У Львові погодили розбудову мікрорайону біля кільцевої на Стрийській

8490 2
Реалізувати плани у межах вулиць Вернадського та Стрийської планують упродовж 4-7 років.
Візуалізація: прес-служба ЛМР

Візуалізація: прес-служба ЛМР

У Львові затвердили зміни до детального плану території, обмеженої вулицями Стрийською, Вернадського та кільцевої дороги. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету ЛМР у п’ятницю, 31 серпня.

Читайте також: На вулиці Княгині Ольги планують побудувати два ТРЦ та багатоповерхівку

Згідно з містобудівною документацією, упродовж 4-7 років тут планують побудувати житлові комплекси, декілька паркінгів, навчальні заклади та лікарню.

Детальний план території охоплює 50,7 га та входить у зонінг Франківського та Сихівського районів. Під час першої черги планують збудувати житловий будинок на 100 мешканців та облаштувати паркомісця із зеленими зонами.

Читайте також: Проект будівництва багатоповерхівки біля львівського медуніверситету заморозили

Згодом внутрішній дворик оточать новими будинками, висотність яких не має перевищувати 10 поверхів. У кварталі зможуть проживати до 10 тисяч мешканців. Містобудівною документацією також передбачено зведення дитячого садочка на 85 місць. Забудовник запланував також будівництво школи на 1100-1450 учнів. Біля автовокзалу на Стрийській пропонують облаштувати 4-6-поверховий готель.

Відповідно до ДПТ, нові дошкільні навчальні заклади мають у достатній кількості забезпечити потреби мешканців ЖК «Леопольтаун», ЖК «Новий» та ЖК «Квіти Львова». Крім цього, у межах проекту мають розробити благоустрій парку Архангела Михаїла, який заснували ухвалою ЛМР у 2014 році, збудувати ТРЦ, офіси, спорткомплекс та завершити будівництво пожежного депо.

Читайте також: Як зміниться територія заводу «Кінескоп». Візуалізація

Додамо, що у межах ДПТ мають добудувати проектовану вулицю Верндського та з’єднати її з автовокзалом на Стрийській і вивести її до недобудованого шляхопроводу на вулиці Княгині Ольги. Згодом тут планують прокласти трамвайну колію.


Читайте також:
2 Вересня, 2018 13:28
Твоє місто Дякуємо, дійсно помилилися, уже виправили
2 Вересня, 2018 12:48
Роман 46-поверховий готель? це жарт чи помилка?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!