Політична реклама

Завтра у Львові говоритимуть про ревіталізацію міста

1860 0
5 квітня о 14.00, в приміщенні книгарні «Є», що на вул. Свободи, 7, у рамках громадської ініціативи «Урбан-кафе», мешканці міста зможуть долучитись до обговорення шляхів оновлення громадського простору у Львові.

Участь у події візьмуть: архітектор та автор ідеї конкурсів з ревіталізації просторів Ольга Криворучко,  урбаніст Штефан Габі, менеджер проекту «Ревіталізація Підзамче» Ярина Мельник, архітектор Андрій Шуляр, львівські активісти, представники Галицької та Шевченківської районних адміністрацій, повідомляє прес-служба Львівської мерії.

Серед тем, які учасники обговорять, також залучення архітектурної спільноти до професійного вирішення проблем міста у сфері громадського простору і вибір перших локацій для опрацювання.

Громадський простір у місті найчастіше оновлюється в рамках проектів із залученням фінансування з-за кордону, але ці заходи сьогодні мають поодинокий характер. В той же час мешканці міста почали виступати з ініціативами, що можуть змінити Львів на краще. Прикладами можуть слугувати проекти озеленення вул. Городоцької та пл. Галицької, а також багато інших проектів, які через брак фінансування, конфлікти інтересів та бюрократизованість залишаються досі нереалізованими.

«Під час зустрічі ми будемо шукати можливості для творення ідей ревіталізації громадського простору міста. Передусім нас цікавлять ідеї для порівняно нових районів, що характеризуються високоповерховою забудовою та значними просторами між будинками», – розповіла Олександра Сладкова, менеджер проекту «Урбан-Кафе».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!