У Львові показали один із пунктів, де з наступного тижня почнуть вакцинувати від Covid-19

2113 0
У приміщенні є окремий вхід та вихід, а також три зони для підготовки до вакцинації.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Другу міську поліклініку Львова, що на вул. Симоненка, підготували до вакцинації мешканців. Тут облаштували стаціонарний пункт з поділом на три спеціальні зони, повідомляє ЛМР.

Читайте також: В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу. Фотофакт

Для вакцинації сформували 10 мобільних бригад та облаштували 10 стаціонарних пунктів імунізації на базі закладів первинної медичної допомоги.

Вакцину, за словами міського голови Львова Андрія Садового, у місті очікують на початку березня.

Читайте також: Чи готові львівські поліклініки та лікарні до початку вакцинації від коронавірусу

«Сьогодні можемо побачити процес, який будемо починати в березні – це процес щеплення. Мобільні бригади закріплені за нашими лікарнями, і по кожній лікарні, в першу чергу, будуть вакцинувати тих, хто працює з хворими на ковід. Цей пункт буде задіяний для вакцинації мешканців міста Львова, починаємо з людей старшого віку, з 80+», – каже він.

Читайте також: В Україну прибула перша вакцина від коронавірусу

У приміщенні, яке підготували для вакцинації у 2-ій міській поліклініці, є окремий вхід та вихід, а також три зони – для підготовки до вакцинації, де оглядатимуть кожного хворого, зона вакцинації та зона відпочинку, бо пацієнт має 30 хвилин відпочити.

Нагадаємо, вчора в Україну з Індії прибула перша партія – 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Сьогодні вранці її почали розвозити у перші регіони. Раніше повідомлялося, що вакцина у 42 тисячі доз до Львова прибуде завтра. Її складатимуть у Брюховичах, там є спеціально обладнаний медичний склад, де є умови для наднизьких температур, які потрібно для певного виду вакцин.

Загалом, у Львівській області облаштували 14 точок для проведення вакцинації, 10 – у Львові та 4 – в районах. Першочергово вакцинуватимуть працівників «ковідних» лікарень та людей похилого віку, які перебувають у спеціалізованих установах.

Фото Романа Балука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!