У Львові показали виставу за Ясунарі Кавабатою. Відео

2240 0
Режисерка Олена Крилова дебютувала на малій сцені Першого театру з «Крилами ангела».

На малій сцені львівського Першого театру відбувся перший показ вистави «Крила ангела» за мотивами новели «Елегія» японського письменника, лауреата Нобелівської премії Ясунарі Кавабати. Це дебютна робота режисерки Олени Крилової.

Сюжет розгортається навколо історії жінки, від якої пішов коханий чоловік. У формі монологу, пісні й танцю вона намагається зрозуміти причину його зради. Крім основної, у виставі є дві позасюжетні лінії, вигадані режисеркою.

Перша – господиня чайної церемонії, якою розпочинається дія на сцені. Ця героїня додає історії медитативності і відображає настрій основної дії на сцені. Щоб установити контакт із публікою, господиня пригощає чаєм усіх глядачів.

Друга позасюжетна лінія – актор театру кабукі, який готується до виконання ролі гейші. Протягом вистави він постійно взаємодіє з головною героїнею, часто розділяючи її монолог.

Новелу «Елегія» Ясунарі Кавабата написав методом «потоку свідомості», використавши при цьому національні японські символи.

Текст і відео – Анна Ютченко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!