У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. Оновлено

23911 0
Проєкт розробив Інститут просторового розвитку на замовлення GIZ.
візуалізацію надали в GIZ

візуалізацію надали в GIZ

У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на перехресті вулиць Степана Бандери – Генерала Чупринки. Його планують облаштувати у межах реконструкції вулиці Бандери вже до кінця року. Проєкт розробив Інститут просторового розвитку на замовлення GIZ.

Простір організують так, щоб там було зручно пересідати з одного виду громадського транспорту на інший. На зупинці облаштують прокатні станції, аби скористатись велосипедом чи електросамокатом. Додамо, що також в межах проєкту реконструкції вулиці Степана Бандери по краях будуть велосмуги і передбачили слоти для паркування авто.

«Там вже є станція Nextbike. Є ідея зробити декілька паркомісць із зарядними станціями для електромобілів. Також буде місце для електросамокатів. Цей хаб поєднає різні види транспорту», – розповідав у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора департаменту ЖКГ Львівської міськради Андрій Білий.

Фото: Олег Шмід

Сам хаб має бути мінімалістичним, у стилі павільйону. Він пояснює, що такі хаби доцільно облаштовувати на середньому магістральному кільці міста. Також їх потрібно організовувати і у центральній частині міста, де багато маршрутів перетинаються.

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

У самому GIZ Тvoemisto.tv розповідали, що на перетині вулиць Чупринки та Степана Бандери має бути зручне пересідання між різними видами транспорту (трамвай, автобус, велосипед). Там облаштують велостійки для приватних велосипедів, озеленять територію, встановлять лавки та облаштують місця для очікування транспорту.

Мобільні (транспортні) хаби, як додають у GIZ, сприяють розвитку міської мобільності. Тож це буде громадський простір, який виконуватиме зручну транспортну функцію для мешканців, студентів та підприємців навколо.

Вікторія Савіцька

Візуалізацію надали у GIZ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!