Політична реклама

У Львові покажуть 9 фільмів про архітектуру

2056 0
10 червня о 20:00 у рамках проекту Майстерня міста 2014 мистецька формація Wiz-Art проведе показ короткометражних художніх та документальних фільмів про урбаністичні ініціативи міст і тренди в міському плануванні та архітектурі, що підкреслюють мінливу природу міста як безмежного джерела натхнення для кінематографістів.

Це будуть розповіді про реконструкції, повторне використання, тимчасові функції приміщень, покинуті будівлі й багато іншого.

"Ми покажемо різні бачення й способи сприйняття міста в кінороботах, що тривають кілька хвилин. Це генерування діалогу між архітектурною практикою, яка знаходить натхнення в кіно, та кіно, що запозичує свої теми в архітектури міста зокрема. Ми матимемо можливість поспостерігати, яким чином архітектура реагує на соціальні потреби – чи то пак культурно-соціальні чи міські помешкання", – анонсують організатори з Wizz-art.

У програмі "Відсутня колона" Натана Еді зі США про сучасну архітектуру і боротьбу за її значення у світі. В центрі розповіді – битва за збереження будівлі колишньої  жіночої лікарні в центрі Чикаго, спроектованої сучасним архітектором Бертраном Голдбергом. Ще одна цікава стрічка – "Ми й досі пам'ятаємо" мексиканця Маріано Рентеріо Гарніка. Фільм про мексиканські кінотеатри. Літні люди згадують у своїх спогадах про минуле кінотеатрів, в той час як фільм зображує ті ж кінотеатрів в їх нинішньому стані. Ще один фільм – "5 міст, 5 місць, один день" британки Каміли Робінсон. Цей короткий документальний фільм відвідує п’ять будівель в п’яти різних містах, та описують кожну з них протягом одного дня з коментарями місцевих жителів і відвідувачів.

Родзинкою програми стане представлено короткометражний фільм львівського режисера Івана Федорича "Спартак", присвячений закинутій спортивній базі.

Вхід безкоштовний. Тривалість показу – 83 хвилини. Місце проведення: парк ім. Івана Франка, біля павільйону Майстерні міста.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!