У Львові покажуть документальний фільм про Героя України Тараса Матвіїва

2002 0
Фільм представить автор стрічки, режисер Олег Василевський.
фото: Пресслужба 24 ОМБр імені короля Данила

фото: Пресслужба 24 ОМБр імені короля Данила

У середу, 18 серпня, відбудеться презентація та показ документального фільму «Воїн» про героїчний життєвий шлях Героя України Тараса Матвіїва. Фільм представить автор стрічки, режисер Олег Василевський.

Показ кінострічки відбудеться за адресою: вул. Під Дубом, 7Б, ТРЦ «Forum Lviv», Планета Кіно, Зал №1. Початок презентації о 18:30.

Читайте також: Львівська журналістка написала книгу спогадів про Героя Василя Сліпака

Зазначимо, що 13 липня минулого року президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв Тарасу Матвіїву звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Нагадаємо, молодший лейтенант Тарас Матвіїв загинув увечері 10 липня, коли бойовики обстріляли українські позиції в районі села Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Тарас Матвіїв витягнув двох своїх бійців назовні й відніс у безпечне місце. У цей час ще одна міна впала на позицію й осколками смертельно поранила Тараса.

Для довідки

Тарас Матвіїв народився 18 лютого 1989 на Волині, але з дитинства мешкав у Жидачеві Львівської області. Навчався у Жидачівській школі №1, закінчив факультет журналістики ЛНУ імені Івана Франка, був кореспондентом ТРК «Ера» (2011-2012) та телеканалу TVi (2012—2013), блогером у низці видань, зокрема, «Дивись.Інфо», LB.ua, «Львівська мануфактура новин».

Улітку 2015 року став добровольцем Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», воював у Пісках. Активний учасник Революції гідності у складі 3-ї сотні Самооборони Майдану. Згодом став співкоординатором «Пошукової ініціативи» (організації, що розшукувала зниклих людей під час Революції гідності), членом ГО «Українська галицька асамблея», засновником ГО «Народний легіон», активістом руху «Стоп лісоцид».

У вересні 2018 року вступив на курси лідерства НАСВ ім. Петра Сагайдачного, де отримав військове звання молодшого лейтенанта. З грудня 2019 року проходив військову службу за контрактом на посаді командира взводу у 24 ОМБр. Виконував завдання на взводному опорному пункті «Сармат».

Загинув 10 липня 2020 року, під час ворожого мінометного обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу с. Троїцького Попаснянського району на Луганщині. Після прощання у Києві на Майдані Незалежності та у Львові, похований в Жидачеві.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!