У Львові покажуть документальний фільм про російську пропаганду

2053 0
24 вересня у Львові покажуть документально-історичний фільм про російську пропаганду. Стрічка «Лоботомія» розповідає про події в Росії і Грузії під час збройного конфлікту в Південній Осетії в серпні 2008 року. Фільм відомого білоруського кінодокументаліста Юрія Хащеватського – спроба розповісти про те, як працює пропагандистська машина в Росії.
Фото: masebrush.com

Фото: masebrush.com

Фільм знято 2010 року  білоруським режисером, жанр: розслідування, документальний. Про це інформують організатори показу.

«Лоботомія – видалення лобових часток мозку, відповідальних за усвідомлення і за прийняття рішень», наголошують творці фільму.

Як сказав Хащеватський перед початком показу його фільм, ідея зняти таке кіно виникла у нього під час зустрічі із друзями в Вільнюсі. «Ми тоді обговорювали цей конфлікт, і я помітив, що мені цікаво було б дізнатися, що відбувається в цей час у Росії. Однак друзі запропонували мені полетіти в Грузію, і я це зробив», – сказав режисер.

Він запевняє, що цей фільм – «не зовсім про війну».

«Він також про те, що відбувалося в Росії на тлі цієї війни. Проводяться паралелі з подіями в Тбілісі в 1989 році, в Білорусі в 1988-му і в Москві в 1991-му», – пояснив режисер.

Покази відбудеться 24 вересня, у середу, о 15:00 в приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13.

Контакт: «Зарваницька ініціатива», Юрко Антоняк 0503706632, [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!