У Львові покажуть фільм про Валенсу і вшанують майстра саундтреків

1637 0
З 10 по 19 жовтня у Львові проходитиме 3-ій перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Мета заходу – популяризація сучасної польської культури.
Фото: molodist.com

Фото: molodist.com

У Львові буде представлено близько 30 фільмів, у тому числі такі продукції як: «Джек Стронґ», «Іда», «Папуша», «Камені на зміцнення», «Мій полюс», «Під міцним янголом», «Хочеться жити», «В укритті», а також «Біжи хлопче, біжи».

До 25-ї річниці падіння комунізму в Польщі буде блок «Польські стежки до Свободи», в рамках якого буде показано: «Допит» Р. Буґайського, а також «Людина з мармуру», «Валенса. Людина з надії» А. Вайди.

«Лекція історії в кіно» – блок, адресований до учнів середніх шкіл та ВНЗ Львова, в рамках якого будуть представлені фільми, тематика яких торкається історичних та суспільних аспектів життя Польщі ХХ ст.

Відкриття таблиці, присвяченої відомому композитору, майстру саундтреків, Войцехові Кіляру на його родинному домі у Львові.

Гості 3 ПСПК – Януш Маєвскі, Анна Димна, Януш Ґайос, Данута Шафлярска, Аґата Кулєша, Соня Бохосєвіч.

Також в межах фестивалю заплановані концерти музики з кінофільмів (квартет «Апертус» та оркестр Івано-Франківської філармонії), лекції, зустрічі, презентації тематичних книжок фільму, а також долі історії польського кіно у Львові, а також квест «Кіно Львів».

«Це сприятиме кращому пізнанню привітного до України польського суспільства та допоможе подолати все ще існуючі негативні стереотипи про стосунки між обома народами», – йдеться у повідомленні організаторів заходу.

Частині фільмів передуватиме короткий україномовний вступ на тему кіно, обставини його виникнення, культурного та історичного фону подій у ньому. Всі фільми супроводжуватимуться професійними субтитрами українською мовою.

Спеціальними гостями 3-го перегляду сучасного польського кіно стануть запрошені актори, режисери та сценаристи фільмів, що демонструватимуться в рамках проекту. Зустрічі з ними відбуватимуться одразу після сеансів безпосередньо в кінозалах, а також у клубах та в інших місцях, які стануть частиною арт-простору проекту.

Перегляд польського кіно, як зазначається, супроводжуватиме ряд культурних подій, пов’язаних насамперед з тематикою кіно. Окрім цього, планується проведення ряду інших заходів, виставок та зустрічей, які популяризуватимуть сучасну польську культуру.

Ціна квитка становить 15 грн. Сеанси відбуватимуться в центрі міста в кінотеатрах: «Кінопалац» (вул. Театральна, 22) та »Кінотеатр Коперник» (вул. Коперника, 9).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!