У Львові покажуть фото, виконані у старовинній техніці

2379 0
У вівторок, 7 жовтня, у Львові відкриють виставку фотографії Олега Огородника «Hand made OGO OLE 40X60». До експозиції увійшло 40 авторських робіт, виконаних в унікальних техніках, якими послуговувалися ще наприкінці ХІХ – на початку ХХ сторіччя.

Роботи виконані в техніках цианотипія, альбумен та з використанням бромосрібної емульсії власного виробництва.

«Над створенням цих робіт я працював близько року. Для їх виготовлення обрав старі техніки, які, на жаль, забувають через масове використання цифрової фототехніки, – каже Олег Огородник. – Але я вважаю, що саме вони розкривають справжній дух фотографії. Усі роботи, представлені на експозиції можна розділити на чотири тематичні блоки: натюрморт, пейзаж, портрет і ню».

Коли: вівторок, 7 жовтня, 16:00.

Де: Музей етнографії та художнього промислу, проспект Свободи, 15.

Довідка:

Цианотипія – старий спосіб монохромного фотографічного друку, який давав відбитки блакитного відтінку. Цей спосіб був винайдений в 1842 році британським ученим і астрономом, сером Джоном Гершелем. Спосіб використовує дві речовини: цитрат амонію заліза (III) і фероціанід калію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!