Політична реклама

У Львові покажуть галицькі Retablos

1310 0
У четвер, 19 червня, у галереї "Дзиґа", в рамах фотоклубу 5х5 відкриється виставка Єлєни Субач “Retablos de Galicia”.

Retablos – традиційні для країн Латинської Америки картинки-подяки католицьким святим за допомогу, зразок народного, наївного мистецтва. Художні подяки супроводжуються описом історії про те, як допоміг той чи інший святий позбавитись від напасті. Так звані образки-сповіді.

"Художник Влодко Топій каже, що Матінку Божу люблять усі, навіть атеїсти. І всі у неї щось просять, і дрібнички і щось важливе, здебільшого дрібнички. Мексиканці і мексиканки ще й документують просьби про всяк випадок. Ми просто просимо, сподіваючись на силу слова, але можемо і записати. Ми можемо і Єлєна Субач також може – вона запозичила досвід мексиканських товаришів і товаришок та перенесла його на наш галицький ґрунт. В новому фотопроекті Єлєни Субач “Retablos de Galicia” уявні галичани просять нашу рідну Діву Марію греко-католицьку про поміч. Приходьте просити й ви. Всі. Навіть атеїсти", – анонсують організатори.

Коли: 19 червня о 19:00.

Де: другий поверх галереї "Дзиґа" (Львів, Вірменська, 35). 

Скільки: Вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!