Програма показів кіно у Львові на підтримку заарештованого режисера Сенцова

1905 0
У четвер у Львові розпочинається Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова. Міні-фестиваль організовують, щоб розповісти про долю українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в Криму і перевезеного до Росії, а також щоб зібрати кошти для нього.

Відкриватиме львівський «Тиждень українського кіно» у кінотеатрі «Коперник» фільм Олега Сенцова «Гамер» про окремих маленьких людей, яких суспільство вважає маргіналами, повідомили у прес-службі Львівської міськради

«Українське кіно залишалося без уваги суспільства — і через свою недолугість, і через свою невидимість. «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» покликаний цю ситуацію трохи змінити, показуючи 6 різних українських фільмів: від художніх музичних комедій («Трубач») до історичних драм («Параджанов») та актуальних документальних фільмів про війну (альманах короткометражок «Вавілон’13»)», - розповідають організатори.

Кожний із фільмів «Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова» вже мав і прокатну, і фестивальну долю, показуючись і на фестивалях класу «А» («Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія») і на багатьох міжнародних кінофестивалях («Істальгія»).

Акція також проводилася в Києві, Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку та Ужгороді.

Програма

1. 23 жовтня 19.00 — «Гамер» (реж. Олег Сенцов)

2. 24 жовтня 19.00 — «Істальгія» (реж. Дар’я Онищенко)

3. 25 жовтня 19.00 — «Трубач» (реж. Анатолій Матешко)

4. 26 жовтня 19.00 — «Параджанов» (реж. Олена Фетісова, Серж Аведікян)

5. 27 жовтня 19.00 — «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» (реж. Юрій Іллєнко)

6. 28 жовтня 19.00 — альманах короткометражної документалістики «Вавилон’13».

Зібрані кошти підуть на підтримку заарештованого кінорежисера Олега Сенцова, який зараз перебуває у СІЗО Лефортово у Москві, за підозрою у тероризмі.

На відкритті будуть присутні:

·                Анна Паленчук, ініціатор «Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова» та продюсер фільму «Істальгія»;

·                Володимир Горянський, Заслужений артист України, актор кінофільму «Трубач»;

·                Пилип Іллєнко, голова Державного агентства з питань кіно.

Подія у Facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!