У Львові покажуть унікальний документальний фільм про Чорнобиль

3166 0
22 січня о у Львові відбудеться допрем'єрний показ політичного детектива «Російський дятел». Фільм представлятимуть режисер Чед Ґрасіа та продюсерка Марина Орєхова. З 28 січня стрічка виходить у прокат.
фото: uapress.info

фото: uapress.info

«Російський дятел» – це документальний фільм з елементами постановки. Він розповідає про ексцентричного українського художника, що висуває нову версію вибуху на Чорнобильській АЕС. Назва фільму відсилає до таємного радіосигналу, що транслювався з території СРСР у часи холодної війни. Це режисерський дебют американського драматурга Чеда Ґрасіа. 

«Федору було 4 роки, коли в його тіло потрапив радіоактивний пил Чорнобиля. Сьогодні 33-річний художник живе зі стронцієм в кістках і прагне будь що з’ясувати причини катастрофи. Що приховала від громадськості Радянська влада? Невже Чорнобильська трагедія сталася за чиїмось задумом? Яке призначення гігантської антени, що іржавіє неподалік ЧАЕС і видає дивний радіосигнал? Федір вирушає в радіоактивне місто-привид шукати відповіді на свої питання. Та чи варто йому ризикувати життям і ворушити таємниці, коли в країні вирує революція і починається війна?», – йдеться в описі до фільму.

Знімальна група фільму «Російський дятел»:
Федір Александрович (головний герой), Чад Ґрасіа (режисер) та Артем Рижиков (оператор)


У 2015 році стрічка отримала гран-прі кінофестивалю Санденс за найкращий документальний фільм. Міжнародна асоціація документалістів визнала оператора «Російського дятла» Артема Рижикова найкращим оператором 2015 року. Фільм здобув широке визнання і потрапив до конкурсної програм багатьох міжнародних кінофестивалів, серед яких Шефілд (Англія), Док-Авів (Ізраїль) та Артдокфест (Росія). Європейська прем'єра фільму відбулася у травні 2015 року на фестивалі 86 у місті Славутич.

Із 28 січня стрічку можна буде переглянути у Планета Кіно (ТЦ «Форум»), Планета Кіно (ТЦ «King Cross») та Львівському кіноцентрі.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!