У Львові покажуть Велику війну у глобальному та індивідуальному масштабі

1891 0
23 грудня о 18.30 в Центрі міської історії, що на вул. Академіка Богомольця, 6, відбудеться відкриття виставки “Велика Війна 1914 - … Індивідуальний та глобальний досвід”. Ідеєю виставки є подивитися на війну з двох різних, але поєднаних перспектив: з одного боку, як на глобальний конфлікт, а, з іншого, як на індивідуальний досвід різних її учасників.
Фото: Центр міської історії

Фото: Центр міської історії

«Виставковий простір тематично розділений на дві частини. Перша частина присвячена глобальному виміру війни. Війна була тотальною індустріальною катастрофою, що змінила кордони та політичні системи, каталізувала занепад імперій та виникнення нових національних держав, мала радикальне значення для культурних перетворень, економічних та наукових трансформацій. Друга частина показує індивідуальний досвід війни, так звану "культуру війни". З огляду на нові технології та стратегії воєнних дій, Перша світова війна залучила величезну кількість населення різних верств та територій. Цілі суспільства на воєнному і домашньому фронтах працювали для потреб війни. Відтак виставка спробує розповісти як уявляли війну різні її учасники і що змушувало їх продовжувати воювати впродовж такого тривалого часу. Виставка розгляне емоційні переживання, фізичні відчуття, моральні виклики тих, хто воював, хто перебував на домашньому фронті, у зонах окупації, або опинився "у підвішеному стані" як військовополонений, біженець чи переміщена особа», – анонсують організатори.

Важливою особливістю експозиції, є поєднання  досліджень, візуальних матеріалів та новітніх мультимедійних технологій. Для посилення діалогу з глядачем, залучення його не лише до споглядання, а й активної участі, використані інтерактивні інсталяції та великомасштабні сенсорні екрани.

Виставка буде доповнена супровідною програмою, яка міститиме публічні лекції, освітню програму для школярів та кінопокази, які стосуватимуться різних аспектів Першої світової війни.

Експозиція розрахована на відвідувачів різного віку і зацікавлень. Експозиція доступна для перегляду з 24 грудня до 18 листопада 2015 р.: середа – п’ятниця 13.00 – 20.00, субота – неділя 11.00-17.00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!