У Львові покажуть виставу про життя репресованих священиків

1713 0
2 жовтня о 19:00 у Львові на вул. С.Бандери, 1 ( вхід – з вул. К.Брюллова) у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» до 25-ліття виходу із підпілля УГКЦ покажуть виставу «Ми повернулися» львівського театру «МЕТА» .
Фото: prostir.museum

Фото: prostir.museum

"Сценічний твір розповідає про репресії, що їх чинив супроти Церкви радянський режим. У сценарії використані фрагменти протоколів допитів отців Ігнатія та Артемія Цегельських, Євстахія Смаля, Івана Гринчишина, Івана Кубая, Романа Лиска. «Ми повернулися» – символічно-фантасмагоричне прочитання життєписів репресованих священиків та їхніх родин", – анонсують організатори.

За словами режисери Соломії Лялевич, у новій версії вистави «Ми повернулися», прем’єра котрої у музейних стінах відбулася рівно 5 років тому, окрім поезії Віри Вовк та Станіслава Тельнюка, звучатимуть також матеріли отця-капелана Андрія Зелінського із зони АТО – «Репортаж із зони автономності».

У виставі задіяні актори Зоряна Грегорійчук, Ірина Кулик, Леся Миськів, Наталія Манько, Соломія Лялевич, Василь Ілечко, Василь Кулик та Ігор Лоїк.

Музичне оформлення  Наталії Манько, костюми – Галини Соломійчук, декорації – Василя Ілечка, технічне забезпечення – Йосипа Гуменюка.

Вхід до музею – вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!