Політична реклама

У Львові покупці найчастіше скаржаться на погану якість вікон та дверей

993 0
Протягом 2012-го року інспекція з питань захисту прав споживачів у Львівській області розглянула близько 200 скарг громадян щодо неякісних товарів промислової групи, із них 85% вимог вдалось задовольнити. Відповідно, за результатами розгляду скарг львівським споживачам було повернуто 214 тисяч гривень за товари.
www.torange.ru -

www.torange.ru -

Про це «Погляду» розповів начальник відділу ринкового нагляду інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області Дмитро Стефанків.

«Це не пояснюється тим, що в нас такі погані підприємства. Це можна мотивувати тим, що підприємства не до кінця знають свої зобов’язання перед споживачами, а подекуди навіть не знають, як себе захистити від споживача, який є неправий. Тобто, підприємства не можуть на місці роз’яснити і показати усі відповідні документи, закон, і люди відповідно звертаються до нас», - зазначив Дмитро Стефанків і додав:

«Найчастіше скарги надходять щодо віконних та дверних конструкцій. Натомість на якість пального поки скарг найменше, хоча довкола говорять, що воно таки неякісне. 

Водночас багато скарг надходить на мобільні телефони, але, на жаль, ми не завжди можемо задовольнити звернення споживача. Тому що, якщо людина тільки тиждень покористувалась, а потім телефон зламався, то спочатку він підлягає сервісному гарантійному ремонту», - пояснив Дмитро Стефанків.

Як зауважив співрозмовник, окрім знання власних прав важливо також розуміти, що не завжди винен підприємець чи виробник. Для цього потрібно зробити певне обстеження причини втрати якості, оскільки насправді буває, що умови експлуатації просто-таки жахливі. «Один споживач скаржився, що в нього вікно запотіло, а ми прийшли з комісією подивитись у помешкання, а там стіни мокрі, немає вентиляції, то очевидно, що в таких умовах вікно буде потіти», - підкреслив пан Дмитро. 

Зазначимо, відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», інспекцією із захисту прав споживачів перевіряється не тільки суб’єкт господарювання, а постачальник та виробник, що своєю чергою забезпечує усунення неякісної товарної продукції не тільки з пунктів роздрібу, але й зобов’язує виробника в подальшому виготовляти цю продукцію без порушень. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!