Політична реклама

У Львові покупцям радять зберігати чек та гарантію на товар

906 0
Святослав Літинський вимагає компенсації за відсутність на пральній машині маркування українською мовою. Юристи кажуть, чоловік має всі шанси виграти справу.

Святослав Літинський - прихильник українського виробника. Втім побутової техніки вітчизняного виробництва не знайдеш. Чоловік замовив пральну машинку через інтернет-магазин, був впевнений, за законодавством маркування має бути лише рідною мовою.

Святослав повернув техніку у магазин та вирішив діяти радикально - подав до суду на виробника. Молодий науковець вимагає від Samsung компенсації транспортних витрат і морального відшкодування - разом 150 гривень.

Мовознавець Анатолій Капелюшний часто натрапляє на маркування іноземними мовами. Нещодавно придбав комп’ютер з китайською інструкцією, повідоялють Головні новини Львова.

Побутова техніка повинна бути маркована державною мовою - передбачає Закон про захист прав споживачів. Інакше інспекцію захисту прав споживачів накладе штраф та притягне до адміністративної відповідальності, втім не виробника, а магазин.

Аби захистити свої права, покупцям радять зберігати чек та гарантію на товар.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!