У Львові поки немає стрімкого зростання захворювань на гострі кишкові інфекції

1839 0
Показники цих хвороб перевищують минулорічні, однак перебувають в межах норми, кажуть медики
фото: eveningkiev.com

фото: eveningkiev.com

За 5 місяців поточного року є 365 випадків гострих кишкових інфекцій встановленої етіології, що на 27 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року, інформує прес-служба Львівської міської ради з посиланням на начальника управління охорони здоров’я ЛМР Володимира Зуба. Ще 953 випадки – невстановленої етіології, що на 91 випадок більше, ніж минулого року.

«За інформацією Львівського обласного лабораторного центру – це допустиме коливання, тобто на сьогоднішній день нема стрімкого зростання захворювань на гостро кишкові інфекції» – цитують у прес-службі слова Володимира Зуба.

Читайте також: Через сміття Львів просять визнати зоною екологічного лиха 

Він також наголосив, що при вивченні епідеміологічного аналізу, в жодному з цих випадків нема прямого зв’язку із сміттям, яке не вивозять.

«Переважно, основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій – це недотримання правил особистої гігієни, порушення в обробці їжі, вживання продуктів придбаних з місць несанкціонованої торгівлі» – наголосив головний медик Львова.

Читайте також: Зона надзвичайної екологічної ситуації. Що це означає

За словами Володимира Зуба, слід продовжувати заходи, які зараз вживають для профілактики кишкових інфекцій, поки дають результат. «Треба продовжувати такі заходи, як дератизація, дезінфекція і дотримання особистої гігієни і правил термічної обробки харчових продуктів», – зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!