У Львові провели обшуки у ще одного волонтера

5672 0
Олег Яницький повідомив, що його пробують привʼязати до кримінальної справи, яка стосується іншої людини.
Фото: Олег Яницький

Фото: Олег Яницький

Сьогодні, 31 серпня, у Львові провели обшуки на підприємстві у волонтера Олега Яницького. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Увага! Мені потрібна допомога! Приїхав КОРД, проводять обшук! Хто може, підʼїдьте!», – йдеться в повідомленні. 

Tvoemisto.tv намагалося сконтактувати з волонтером, однак абонент перебуває поза зоною досяжності. 

Однак, як Олег Яницький попередньо повідомив ZAXID.NET, близько 9 ранку бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД, слідчі та інші представники правоохоронних органів приїхали на підприємство, зазначивши, що обшуки не пов’язані з роботою підприємства, а з гуманітарною допомогою. 

«Я займаюся волонтерством, зокрема тактичною медициною. Отримую з Канади турнікети, оклюзійні наліпки, кровоспинні бинти. Люди мені довіряють, присилають з-за кордону. Ми передаємо все волонтерам в Кривому Розі, Кременчуку, Миколаєві, Полтаві, які під запити передають це все на передову. Про все ми звітуємо», – розповів він.

Читайте також: СБУ Львівщини оголосила підозру третьому учаснику «Справи Матиса»

Поліцейські, які прибули на підприємство, провели слідчі дії за рішенням суду, і вилучили всю гуманітарну допомогу, яку ще не встигли відправити військовим. За попередньою інформацією, обшуки проводили правоохоронні органи Івано-Франківської області, але наразі не розголошують жодних подробиць.

Увечері волонтер Олег Яницький подякував людям за підтримку та повідомив, що його пробують привʼязати до кримінальної справи, яка стосується іншої людини. 

«Хоч слідчі і не попереджали про таємницю слідства, але я буду діяти порядно. Скажу лише і загальних рисах. Кримінальна справа на іншу людину, мене просто пробують прив'язати до справи. Моя адвокат вказала слідчим про відсутність правових підстав обшуку саме мене. Також було вчинено кілька порушень процесу, фактично обшук був незаконний.  Ми будемо писати скаргу.  Вважаю, що перед рішенням про обшук, слідчі могли просто зайти на мою сторінку Фейсбуку, і побачити мою волонтерську діяльність. Дві години один зі слідчих пробував догортати мою сторінку хоча б до лютого. Не вийшло», – написав він.

Зазначимо, що Національна поліція Львівської області наразі не коментує Tvoemisto.tv обшуки на підприємстві.

Нагадаємо, відомого львівського художника Олеся Дзиндру підозрюють у завезенні автівок під виглядом гуманітарної допомоги. Учора, 30 серпня, Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу волонтерам Олесю Дзиндрі та Юрію Музичуку та відпустив їх під особисті зобов’язання терміном на один місяць.

Для довідки

Олег Яницький – волонтер, підприємець, співорганізатор вручення відзнаки «Народний герой України». Від початку війни активно волонтерить для допомоги нашим захисникам.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!