У Львові поліцейські штрафують за паркування на місцях для людей з інвалідністю: відео

2346 0
У неділю, 10 квітня патрульні Львова об‘їхали кілька закладів громадського харчування та супермаркетів де на паркувальних майданчиках передбачені місця для людей з обмеженими фізичними можливостями.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Про це повідомили у Патрульній поліції Львова.

До таких мір в поліції вдалися, адже отримували скарги про те, що такі місця практично завжди займають люди без фізичних вад. Лише у Шевченківському районі Львова винесли п‘ять постанов за не виконання дорожньої розмітки 1.30 (Позначає місця стоянки транспортних засобів, які перевозять інвалідів чи на яких установлено розпізнавальний знак «Інвалід»). Штраф за таке – 255 грн. Ще п‘ять постанов винесли в інших районах міста. Провели профілактичні бесіди з понад двома десятками водіїв.

Також кільком закладам зробили зауваження, адже вони не облаштували паркомісця для людей з особливими потребами. Більшість громадян з розумінням поставилися до зауважень, хоча й були такі, як директор одного із закладів харчування, який сказав, що зріже знак, бо це його територія і його право. Так він відреагував на те, що патрульні робили зауваження їхнім клієнтам.

Слід зазначити, що це не поодинокий випадок, коли власники закладів харчування нехтують правилами щодо людей з інвалідністю. Як повідомляло Tvoemisto.tv, на пл. Ринок має бути смуга для проїзду інвалідних візків на тротуарі шириною не менше 1,5 м. Однак навіть після цього там почали встановлювати літні майданчики, які повністю перекривають тротуар. Мова йде територію біля ресторану «Кентавр» (пл. Ринок – вул. Краківська).

Читайте також: Пішоходи чи літні майданчики: Львів знову може стати непрохідним

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!