У Львові не підтвердили, що вчителька побила першокласника

4176 0
Мати львівського першокласника звернулася до поліції із заявою, бо виявила на тілі сина синці.
Фото: telegraph.co.uk

Фото: telegraph.co.uk

До поліції Львова надійшла інформація від мами першокласника, що у приміщенні школи №62 дитині були завдані тілесні ушкодження. Про це Tvoemisto.tv  повідомила речниця Львівського управління нацполіції Світлана Добровольска.

За словами мами, конфлікт трапився у понеділок, 26 вересня. На перерві між однокласниками виникла сутичка. Після інциденту класна керівничка побила дитину скакалкою за погану поведінку – пояснює мама хлопчика.

«Кримінальне провадження розпочато. Встановлюються  усі обставини події. Призначена експертиза. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст 125 ККУ», – зазначила Світлана Доброволська.

У свою чергу в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, розповіла, що наразі факт побиття першокласника не підтвердили. «Сьогодні відбулося зустріч із батьками і нам не вдалося підтвердити факт побиття дитини. Мама стверджує, що її дитину били, а інші батьки кажуть, що такого не було. Ми просили батьків, аби вони дозволили поговорити психологу із дітьми, але вони одностайно відмовилися, щоб не травмувати їх іще раз.

Сама ж вчителька теж заперечує цей факт. Однак нам вдалося з’ясувати, що вона виявила нетолерантне ставлення до дитини – її поставила посеред класу і насварила за неправильну поведінку, погрожуючи скакалкою. За це вчительку притягнуто до дисциплінарної відповідальності – їй оголошено догану. Коли в нас буде рішення правоохоронних органів, ми зможемо діяти далі», – каже Зоряна Довганик.

Нагадаємо, нещодавно у Львові мама скаржиласяся, що її дитину з обмеженими можливостями образили на уроці.

Підготував Юрій Чміль

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!