У Львові поліція забиратиме неправильно припарковані авто

4748 0
Працівники патрульної поліції забиратимуть неправильно припарковані автомобілі у Львові спільно із представниками муніципальної дружини, яким нещодавно передали у користування чотири евакуатори.
фото: tvoemisto.tv, 2do2go, europravda.com.ua

фото: tvoemisto.tv, 2do2go, europravda.com.ua

Якщо раніше поліцейські чекали на власників автомобілів, які припарковані з порушенням, а пасажири змушені були відсовувати автомобіль із трамвайних колій, то із 12 жовтня, у зв’язку із змінами до КУПаП, поліціанти можуть забрати автомобіль на арештмайданчик без присутності власника.

«У кодексі України про адміністративні правопорушення відбулися зміни. У статті 265-2 вказано, що автомобіль при суттєвому перешкоджанні дорожньому руху може бути евакуйований чи тимчасово затриманий за допомогою евакуатора», – розповів начальник управління муніципальної дружини Юрій Діль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вирішити у Львові питання з паркуванням?

Тарифи на послуги евакуатора чітко прописані у наказі МВС. Зокрема, евакуація автомобіля вагою до 2 тонн коштуватиме 600 грн. Від 2 до 3 тонн – 700 грн (без ПДВ). Із першої до сьомої (включно) доби, зберігання автомобіля на арештмайданчику коштуватиме 120 грн. Кожна наступна доба – 20 грн.

За словами командира другого батальйону патрульної поліції Львова Олексія Зіборова, на водія неправильно припаркованого автомобіля складають адмінпротокол та штрафують на 510 грн. Якщо його немає на місці, то автомобіль забирають і повертають власнику після того, як він сплатить штраф та оплатить послуги евакуації та зберігання автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові штрафуватимуть пішоходів

Евакуатори працюють цілодобово. На місці, звідки забирають автомобіль, залишають інформаційну наліпку, у якій вказано, що автомобіль на арештмайданчику та причина порушення. Однак дуже часто власники евакуйованих автомобілів звертаються на «102» та заявляють про викрадення, де їм одразу повідомляють, що автомобіль на арештмайданчику.

Як розповів директор державного підприємства МВС України «Львів-інформ-Ресурси» Євген Візний, арештмайданчик розташований на вул. Конюшинній,13. Він розрахований на 157 автомобілів. Майданчик обладнаний відеонаглядом. Там також встановлений термінал, де можна розрахуватися карткою і готівкою.

Джерело - zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!