У Львові поменшає безпритульних собак

1790 2
Скільки саме Львовом вештається вуличних тварин - стане відомо наприкінці червня. За підрахунок чотирилапих візьмуться волонтери.

“Волонтери моніторитимуть усе місто, це триватиме приблизно тиждень. Усіх безпритульних собак будуть фотографувати і через GPS буде видно, де знаходиться кожна тварина. Ми хочемо порахувати, скільки чотирилапих з кліпсами, стерилізованих, скільки дівчат, скільки хлопчиків”, - каже директор ЛКП “ЛЕВ” Олег Мацех.
 
До речі, у квітні цього року у Львові нарахували лише 500 бродячих собак. Зоозахисники кажуть, що ця цифра суттєво занижена, насправді їх більше тисячі.
 
 
До кінця року у Львові з'явиться сучасний ветеринарний стерилізаційний центр. Таке передбачено міжнародною програмою “S.O.S.”. Працівники цього центру полюватимуть на вуличних тварин за допомогою спеціальної медичної зброї. “Вже сьогодні працюють два висококваліфіковних ветеринари. Також ми замовили два шприцемети для відлову собак на відстані 50 і 100 м. Дотепер ми ловили собак лише петлею, що є негуманно і часто травматично для собак”, - зазначив Олег Мацех.
 

Читайте також:
27 Квітня, 2016 08:42
Оля А найстрашніше коли ці безпритульні загрожують твоїй дитині чи чотирилапому другу, а поскаржитись нікуди!!! Будемо мати надію що ця організація буде справді працювати у всіх районах міста, а не лише у центрі чи на сихові)))
29 Травня, 2015 16:08
правда Давно вже пора занятись проблемою з безпритульними тваринами. Відношенням до тварин - це теж є індикатором відношенням і до людини та взагалі до всього живого.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!