У Львові помер чоловік, якому напередодні пересадили підшлункову залозу

13743 0
Медики робили все, аби 45-річний Андрій відновився після операції.
Фото: Лікарня швидкої допомоги

Фото: Лікарня швидкої допомоги

Пацієнт, якому пересадили донорські підшлункову залозу і нирку у Львові, помер. Про це повідомили у лікарні швидкої допомоги.

Читайте також: Друге життя. Як у Львові стати в чергу на трансплантацію і коли запрацює база донорів

Лікарі кажуть, що тривалий час стан Андрія був стабільним, нирка починала працювати, підшлункова залоза також. Але потім показники стрімко погіршилися, судини затромбувалися і ані операція, ані подальша реанімація уже не мали ефекту.

«Усі ці дні наші лікарі буквально жили з ним у реанімації. Цілодобовий супровід, медикаменти, контроль іноземних колег: ми робили все від нас залежне, аби Андрій відновився після операції. Трансплантація підшлункової залози – це одна із найскладніших операцій з пересадження органів. Світова статистика говорить про те, що кожен третій пацієнт після такої операції не виживає, у той час як два інші отримують шанс жити повноцінно», – повідомили у лікарні.

Читайте також: «Знову почуваюсь вільною». Історія жінки з Волині, якій у Львові пересадили нирку

Нагадаємо, уночі 7 серпня у Львові вперше в Україні трансплантували підшлункову залозу. Донором став 38-річний мешканець Львівської області. Він потрапив до лікарні з розривом аневризми судин головного мозку, стан був несумісним з життям. Рідні підписали дозвіл на донорство. Підшлункову отримав 45-річний львів'янин, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а останні кілька років ще й на ниркову недостатність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!