У Львові помер директор театру «Воскресіння» Ярослав Федоришин

3527 0
Йому було 65 років.
Ярослав Федоренко. Фото: Еспресо.tv

Ярослав Федоренко. Фото: Еспресо.tv

Уночі на 20 березня у Львові помер директор театру «Воскресіння», засновник театрального фестивалю «Золотий Лев» Ярослав Федоришин. Про це повідомив режисер Сергій Проскурня.

«Думаю, що театр «Воскресіння» тепер стає символом воскресіння духу, головним талановитим дітищем Ярослава Федоришина», – додав він до новини про смерть.

Ярослав Федоришин народився 1955 року у Хабарівському краю в родині репресованих. Згодом родина повернулася в Україну та мешкала у Івано-Франківській області. Навчався у Харківському інституті мистецтв, у Московському інституті театрального мистецтва та у Варшавській фільмовій школі у класі Кшиштофа Занусі. У 1990 році створив театр «Воскресіння» у Львові, а за два роки започаткував міжнародний фестиваль «Золотий Лев».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!