У Львові помер хореограф Зенон Колобич

2801 0
Головний балетмейстер народного ансамблю танцю «Горицвіт» довго хворів.
Фото: ЛНМУ

Фото: ЛНМУ

Учора, 4 листопада, після тривалої хвороби пішов з життя художній керівник та головний балетмейстер-постановник народного ансамблю танцю «Горицвіт» Львівського медичного університету, повідомили в прес-службі ЛНМУ.

Зенон Колобич – заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, кавалер ордена «За заслуги» III ступеня, член ради Міжнародної фольклорної асоціації IGF, лауреат всесвітнього «Оскару фолькльору» у 2012 році.

«Випускник стоматологічного факультету нашої Alma Mater, Зенон Колобич виховав не одне покоління не просто танцюристів, а лікарів, по-справжньому захоплених мистецтвом та творчістю, він надихав і передавав вихованцям свій запал, професіоналізм, енергію та неперевершене вміння перетворювати мрію у реальність», – згадують в університеті.

Прощання із Зеноном Колобичем відбудеться сьогодні, 5 листопада, о 19:00 на вул. Студентській, 2. Поховають його завтра на Личаківському цвинтарі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!