У Львові помер Іван Вакарчук

10575 0
Науковець, колишній ректор Львівського університету та ексміністр освіти помер у віці 73-х років.
Фото: Володимир В

Фото: Володимир В'ятрович/Фейсбук

У Львові помер фізик, колишній ректор Львівського університету, ексміністр освіти Іван Вакарчук. Про це повідомляє народний депутат, історик Володимир В'ятрович.

«Велика людина, той, хто вмів змінювати життя на краще. Для мене улюблений ректор Alma mater, міністр освіти з яким мав честь співпрацювати, міняючи цю галузь. Він зробив так, що від 2008 року майже по півмільйона українських дітей завершують школу із надією на чесний вступ, і ця надія не марна. Він поставив безкомпромісно питання якості освіти в нашій вищій школі, почав піднімати престиж природничої, математичної та фізичної освіти в школі. Він повертав українській мові належне їй місце, не забуваючи про мови меншин, особливо про кримськотатарську», – написав на своїй фейсбук-сторінці Володимир В'ятрович.

Іван Вакарчук – доктор фізико-математичних наук, Герой України, заслужений діяч науки і техніки України, двічі був ректором ЛНУ імені Івана Франка, на посаді міністра освіти України запровадив реформу із ЗНО.

Редакція Tvoemisto.tv висловлює співчуття рідним та близьким Івана Вакарчука.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!