У Львові помер відомий культурний діяч Володимир Мокрій

2867 0
Життя відомого художника-реставратора обірвалося на 71 році життя.
Фото: Facebook-сторінка Володимира Мокрія

Фото: Facebook-сторінка Володимира Мокрія

Сьогодні, 29 квітня, на 79 році життя у Львові помер відомий дослідник мистецтва, реставратор Вищої категорії, музейник Володимир Мокрій. Про це на своїй сторінці у Facebook написала доцентка кафедри реставрацій творів мистецтва Львівської національної академії мистецтв Лариса Разнікова-Возницька.

Після закінчення училища прикладного та декоративного мистецтва імені Труша митець прийшов працювати у Львівську картинну галерею художником-реставратором темперного малярства.

Працюючи у Галереї мистецтв, Володимир Мокрій очолив реставрацію стародавнього іконостасу церкви Параскеви П'ятниці у Львові, відреставрував ікону XV ст. «Львівську Богородицю», широкоформатні батальні полотна з Жовківського костелу XVII ст. «Битву під Хотином» та «Битву під Клушино». 

Пізніше Володимир Мокрій став викладати в училищі Труша та Академії мистецтв, а також очолив відділ реставрації Національного музею імені Андрея Шептицького. 

Прощання із Володимиром Мокрієм відбудеться у понеділок, 30 травня, з 17:00 до 20:00, у головній будівлі музею імені Андрея Шептицького за адресою проспект Свободи, 20. Парастас розпочнеться о 19.00.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!