У Львові помер органний майстер Віталій Півнов

2250 0
Він брав участь у відновленні органів з костелу святого Мартина та з Поморян.
Фото: Львівський органний зал

Фото: Львівський органний зал

Учора, 16 квітня, у Львові помер органіст та органний майстер Віталій Півнов. Про це повідомляє Львівський будинок органної та камерної музики.

Народився Віталій Півнов 5 травня 1949 року. Закінчив львівську музичну школу імені Соломії Крушельницької за класом віолончель, проте ще до її закінчення захопився також органом. Потому вчився у Київській консерваторії і одночасно був віолончелістом у державному симфонічному оркестрі.

У 1984 році повернувся зі столиці до Львова. Віталій Півнов працював в Органному залі з 1988-го по по 2003 рік. Також він був органістом Львівського оперного театру.

За допомоги Віталія Півнова відновлено кілька органів по всій Україні, зокрема орган з костелу Святого Мартина у Львові, що зараз зберігається в Домініканському соборі. Також майстер відновив органи із Поморян на Золочівщині та з Червонограду. Окрім того – органи на Хмельниччині та Черкащині.

Редакція Tvoemisto.tv висловлює співчуття рідним померлого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!