У Львові помер поет і редактор журналу «Дзвін» Роман Кудлик

2494 0
77-річний митець важко хворів.
Фото: газета День

Фото: газета День

Сьогодні, 21 січня, уночі на 78-му році життя після важкої хвороби помер поет, перекладач, багаторічний редактор літературно-мистецького часопису «Дзвін» Роман Кудлик. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила його донька Мар’яна Кудлик.

«Сьогодні вночі після важкої хвороби відійшов у вічність мій батько Кудлик Роман Михайлович – український поет, пісняр, критик, перекладач, журналіст, багаторічний головний редактор літературно-мистецького часопису «Дзвін», – написала вона.

Роман Кудлик народився 4 травня 1941 року в місті Ярослав у Польщі. Виріс у Дрогобичі, закінчив Львівський університет. Працював у редакції журналу «Жовтень» (нині «Дзвін»),  на Львівській студії телебачення і завідувачем літературної частини Львівської обласної філармонії. Видав збірки віршів: «Розмова» (1963), «Весняний більярд» (1968), «Яблуневі ліхтарі» (1979), «Листя дикого винограду», «Горішня брама» (1991).  Відомий також як пісняр. Зокрема, автор текстів пісень Володимира Івасюка – «Я – твоє крило» (1972), «Нам спокій, друже, тільки сниться» (1978), «Не одпалай, моя любове», «Освідчення». На його вірші також написали пісні Ігор Білозір, Богдан Янівський, Олексій Сердюк, Віктор Камінський та інші композитори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!