Помер професор Франкового університету Андрій Пашук

4949 0
Він був першим деканом відновленого філософського факультету.
Фото: Пресцентр ЛНУ імені Івана Франка

Фото: Пресцентр ЛНУ імені Івана Франка

Сьогодні, 19 жовтня, на 93-ому році життя помер доктор філософських наук, заслужений професор, колишній завідувач кафедри історії філософії та перший декан відновленого філософського факультету Андрій Пашук. Про це повідомляє Профбюро та Студентська рада філософського факультету ЛНУ ім. І. Франка.

«Важко виразити словами весь біль та скорботу, які принесла нам ця новина. Андрій Іванович, не дивлячись на свої роки, завжди лишався впевненим в собі науковцем і професіоналом, прикладом для наслідування для своїх колег та студентів», – йдеться у повідомленні.

Андрій Пашук народився 29 травня 1927 року у с. Скорики Підволочиського р-ну Тернопільської області. Закінчив історичний факультет Львівського університету у 1950 році і курси підготовки викладачів суспільних наук у Києві у 1951 році. З 1992 по 1996 був деканом філософського факультету університету імені Івана Франка. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня у 2011 році.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!