У Львові помер професор та архітектор Богдан Посацький

1992 0
Богдан Посацький був автором понад двохсот наукових праць.
Фото з архіву Львівської Політехніки

Фото з архіву Львівської Політехніки

У Львові сьогодні вночі, 18 жовтня, помер професор кафедри містобудування НУ «Львівська Політехніка» Богдан Посацький. Про це повідомила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Богдан Посацький народився 19 червня 1942 року у Ряшеві. У 1946 році був переселений як українець із батьками до Львова. Закінчив Львівський політехнічний інститут (нині Національний університет «Львівська політехніка») у 1965 році. Був членом Національної спілки архітекторів України, членом-кореспондентом Української академії архітектури та дійсним членом Наукового товариства імені Шевченка.

Викладав у Політехніці «Комплексне дослідження архітектурного об’єкту», основи містобудування та архітектурне проєктування.

Богдан Посацький став автором 220 наукових і методичних публікацій, навчальних посібників, монографій, зокрема «Основи урбаністики. Територіальне і просторове планування», «Простір міста і міська культура», «Львів у старому і новому образі», був співавтором колективної монографії «Архітектура Львова. Час і стилі ХІІІ—ХХІ століть» (Львів, 2008).

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!